top of page

NOVISCH

VÅR NOVISCHPERIOD

Som novisch är det mycket du ska lära dig. Inte bara gällande dina studier utan även om hela studentlivet. Kristianstads nation hjälper dig med att komma rätt i allt det studentikosa som finns att lära sig!

 

 

 

Vårt mål är att erbjuda dig en variation av olika aktiviteter som ger dig chansen att förstå vad vår nation kan erbjuda och tillföra till ditt studentliv. Alla våra aktiviteter kommer hållas digitalt för att det ska vara säkert för dig att delta. Däremot lovar vi att när tiderna bli bättre bjuds du även in till en fysisk novischperiod där du får möjlighet att se allt vi har att erbjuda på Kristianstads nation!

Varje vardag mellan 10-18 kommer våra förmän sitta på nationen där du kan svänga förbi så svarar de på alla frågor du kan tänkas ha om nationen och studentlivet. Om du undrar vad du får ut av att vara medlem i nationen så finns det flera härliga förmåner du får ta del av.

För dig som är intresserad av boende så finns det även ett novischlotteri där du har chansen att vinna ett boende på nationen. Du anmäler dig till lotteriet samtidigt som du besöker nationen för att skriva in dig. Vill du läsa mer om våra bostäder kan du göra det här

Inskrivningsbild.jpeg

NOVISCHAKTIVITETER

KRISTIANSTADS NATION

 

Här kan du hitta alla de aktiviteter som kommer hållas under novischperioden mellan den 30/8 - 17/9

Language Tandem 19/8 och 26/8

 
 
 
 

Tillsammans med EOS anordnar vi två stycken Language Tandems, öppna för alla som är intresserade. Ta chansen att lära känna både nya och gamla studenter genom speed-dating och quiz. Vi hjälper er att komma igång, men framför allt bjuder vi på en ordentlig språkfika!

Var? - Kristianstads Nation

När? - 19/8 och 26/8 kl. 15:00

language tandem.jpg

How-to-Lund 30/8

 
 
 
 

Under denna rundvandring får ni lära er allt som är värt att veta om Lund. Vart ligger alla nationer? Vart finns den bästa falafeln? Vad är Lundakarnevalen? Var kan man pumpa cykeln? Efteråt vankas det häng i Gillis - en perfekt uppladdning till pubquizet onsdagen efter.

Var? - Kristianstads nation 

När? - 30/8 kl. 14:00

IMG_7201.PNG

Pub quiz 1/9

 
 
 
 

Vi hoppas att ni lärde er mycket under helgens rundvandring, för den här kvällen får ni sätta det på prov! Vår egna quiz-master har knåpat ihop ett quiz speciellt för er. Gnugga geniknölarna och tagga till med en burgare och något gott att dricka - pris finns att vinna!

Var? - Kristianstads nation

När? - 1/9 kl. 19:00

IMG_7203.PNG

Volleybollträning 4/9

 
 
 
 

Ingen novischperiod på Krischan utan att utnyttja vår volleybollplan! Den här lördagen tränar vi till den stora turneringen som äger rum den 11 september. Har du ingen att spela med? Vi löser det! Efteråt har nationens bar öppet, vad sägs om en after-volley med quesadillas?

Var? - Kristianstads nation

När? - 4/9 kl. 15:00

IMG_7207.PNG

Grillhäng och utomhusspel 7/9

 
 
 
 

Vad sägs om en avslappnad grillkväll på vår fina tomt? Vi har kubb, vi har volleyboll, vi har ett mingelbingo! Ta med er något att grilla och dricka så står vi för tillbehören. Här kan man få vänner för livet.

Var? - Kristianstads nation

När? - 18:00

IMG_7206.PNG

Spelkväll 9/9

 
 
 
 

Nu flyttar vi in i Gillis, vår lokal. Vi bjuder in till en spelkväll! Vi ställer fram sällskapsspel och snacks, men det går lika bra att ta med sig eget. Fia med knuff, Carcassonne eller Magic the Gathering? Allt är välkommet!

Var? - Kristianstads nation

När? - 18:00

IMG_7202.PNG

Volleybollturnering 11/9

 
 
 
 

Äntligen är tiden kommen för vår uppskattade volleybollturnering! Här krävs anmälan via [vårt formulär]. Har ni inte tillräckligt många i ert lag så tussar vi ihop er med något annat lag. Alla är välkomna! Baren har även den här lördagen öppet, ett perfekt tillfälle att varva ned efter en lång och aktiv dag. Priser utlovas självklart!

Var? - Kristianstads nation

När? - 15:00

IMG_7207.PNG

Filmkväll 16/9

 
 
 
 

Här vankas filmkväll! Vädret får utvisa om vi stannar inomhus, eller om vi sätter upp projektorn framför läktaren vid volleybollplanen. Vi fixar snacks och något att dricka!

Var? - Kristianstads nation

När? - 20:00

IMG_7205.PNG

How to Sittning - 17/9

Som student i Lund kommer du bli bjuden på flertal sittningar. Men vad är en sittning? Hur ska man klä sig? Vilka låtar sjunger man? Vilka bestick använder jag när? Denna höjdaravslutning på novischperioden lär sig det sista av vad det innebär att vara Lundastudent: hur du beter dig och hur du har kul på fest!

Var? - Kristianstads nation

När? - 17/9 kl.19:00

Omslagsbilder novisch HT21.png

Om du vill ta del av allt det roliga Kristianstads nations novischperiod har att erbjuda är det bara att bli medlem hos oss! Glöm även inte att gå med i novischernas facebook-grupp

Vi ses när novischperioden börjar!

INSKRIVNING

118309701_3267020723334207_4292909612317543764_n.jpg

Om du vill ta del av novsichperioden, och allt annat Kristianstads nation har att erbjuda, kan du skriva in dig på vår nation vardagar från och med den 23/8.

Mellan den 23/8 - 17/9 kan du varje vardagar mellan 10-18 träffa våra förmän som sitter på nationen och välkommnar dig till nationen och studentlivet. Leta efter huset med de prickiga balkongerna!

Missa inte chansen att bli med i Lunds bästa nation: Kristianstads nation!

fin.jpg
Novischaktiviteter
Inskrivning
Gemensamma aktiviteter
bottom of page