top of page

KRISCHANSTASPÄÄXEET

DSC_0030.jpg

Spex är en traditionell underhållningsform i Lund, och självklart har vi ett eget spex här på Kristianstads Nation! År 1985 grundade ett gäng studenter Krischanstaspääxet, nu känt som Lunds bästa Nationsspex. Det finns mycket som skiljer Krischanstaspääxet från vanliga teaterföreställningar och musikaler, och det som slår först är nog de stora och prevalenta humorinslagen. För att verkligen första vad vi menar måste du komma och bevittna atmosfären på en ordentlig Spääxföreställning. Tre gånger om året tar Spääxet till scenen, och du vill inte missa det!

För mer info om Krischanstaspääxet, gilla oss på Facebook 

Kristina !

Kristina banner (1).png

Året är 1632 och vi befinner oss i Polen, där en storslagen strid stundar. Axel Oxenstierna, general för den svenska armén, ska snart drabba samman med det tysk-romerska rikets fältherre Albrecht von Wallenstein och hans trupper. Trots rivaliteten delar de båda en gemensam önskan: att kung Gustav II Adolf ska dö.

 

Vem kommer att vinna kriget? Vad skulle hända om en 6-åring får makten över Sverige? Och vad är egentligen göingetricket? Allt detta besvaras i spääxet Kristina, eller Det viktigaste i krig är inte att vinna utan att ha roligt - ett Krischanstaspääx löst baserat på verkliga händelser och personöden.

Köp era biljetter genom nortic.se eller följ biljettlänk längst ner.

Priser:

Biljett ordinarie - Från 150 kr

Biljett student - Från 120 kr

Biljettlänk: https://www.nortic.se/ticket/organizer/1945

Varmt välkomna till Krischanstaspääxets höstuppsättning av Kristina!

Krischanstaspääxet drivs av Lunds studenter som sätter upp humoristiska och parodiska musikaler av högklassig underhållning i sann studentikos anda.

bottom of page