top of page

KRISCHANSTASPÄÄXEET

PB191678 (1).jpg

Spex är en traditionell underhållningsform i Lund, och självklart har vi ett eget spex här på Kristianstads Nation! År 1985 grundade ett gäng studenter Krischanstaspääxet, nu känt som Lunds bästa Nationsspex. Det finns mycket som skiljer Krischanstaspääxet från vanliga teaterföreställningar och musikaler, och det som slår först är nog de stora och prevalenta humorinslagen. För att verkligen första vad vi menar måste du komma och bevittna atmosfären på en ordentlig Spääxföreställning. Tre gånger om året tar Spääxet till scenen, och du vill inte missa det!

För mer info om Krischanstaspääxet, gilla oss på Facebook 

Hilma af Klint!

Hilma banner vt23.jpg

Välkommen till Stockholm och det sena 1800-talet. Hilma af Klint har, till hennes konkurrenters stora förtret, tagit hela konstvärlden med storm och med Theodor Blanchs stora vårvernissage runt hörnet har ondsinta planer börjat smidas. Men vem jobbar för vem? Vilka är konstnärsakademien och vad betyder egentligen Edward Munchs drömmar?

Köp era biljetter genom nortic.se eller följ biljettlänk längst ner.

Priser:

Biljett ordinarie - 150 kr

Biljett student/barn under 15 - 120 kr

Varmt välkomna till vårspääxet Hilma Af Klint!

Krischanstaspääxet drivs av Lunds studenter som sätter upp humoristiska och parodiska musikaler av högklassig underhållning i sann studentikos anda.

Biljettlänk:  https://www.nortic.se/dagny/event/45657

bottom of page