top of page

KRISCHANSTASPÄÄXEET

PB191678 (1).jpg

Spex är en traditionell underhållningsform i Lund, och självklart har vi ett eget spex här på Kristianstads Nation! År 1985 grundade ett gäng studenter Krischanstaspääxet, nu känt som Lunds bästa Nationsspex. Det finns mycket som skiljer Krischanstaspääxet från vanliga teaterföreställningar och musikaler, och det som slår först är nog de stora och prevalenta humorinslagen. För att verkligen första vad vi menar måste du komma och bevittna atmosfären på en ordentlig Spääxföreställning. Tre gånger om året tar Spääxet till scenen, och du vill inte missa det!

För mer info om Krischanstaspääxet, gilla oss på Facebook 

Kräftor Kräva Dessa Drycker!

KKDD Banner.png beskärd.png

Kristianstad, 1922. Opinionen i rusdrycksfrågan bubblar, och när Ivan Bratt - läkaren som är hjärnan bakom det nya Systembolaget - kommer till möte med Statens nykterhetskommitté får han ett överraskande besked: frågan om ett fullständigt förbud av rusdrycker ska bli föremål för Sveriges första folkomröstning, och eftersom det är ett spääx ska allt organiseras på bara fyra dagar.

Med omröstningen runt hörnet bildas kampanjgrupper för vardera sida - JA och NEJ - med mer eller mindre goda startförutsättningar. Hur ska Albert Engström locka de lokala fylleristerna till vallokalen? Hur ska den missionerande familjen Quist sälja in nykterhet till Kristianstadborna? Vilka snedsteg väntar runt kröken? Och framför allt: vad har kräftor med saken att göra?

Vi ger er en föreställning om sprit, politik, spritpolitik och hur det egentligen gick till när Sverige fick sin första dos av direktdemokrati. Välkomna!

Köp era biljetter genom nortic.se eller följ biljettlänk längst ner.

Priser:

Biljett ordinarie -  Från 160 kr

Biljett student/barn under 15 -  Från 130 kr

Varmt välkomna till sommarspääxet Kräftor Kräva Dessa Drycker!

Krischanstaspääxet drivs av Lunds studenter som sätter upp humoristiska och parodiska musikaler av högklassig underhållning i sann studentikos anda.

Biljettlänk:  https://www.nortic.se/ticket/event/48355

bottom of page