top of page

POSTBESKRIVNINGAR

FÖRMANNAPOSTER

 

Förmannakåren är nationens ryggrad! Som förman ansvarar du för att arrangera något av nationens utskott. Läs mer om vad det innebär att vara förman här.

Är du redo att ta på dig mer ansvar? En del utskott har mästarposter, som innebär ännu större möjligheter att öva upp sitt ledarskap och att påverka nationen! Läs mer om vad det innebär att vara mästare här.

BAR 

BARMÄSTARE

Som barmästare ansvarar du för lördagsutskottet Baren genom att vara länken mellan barförmännen och quratelet. Detta är din chans att vara med och utveckla barkonceptet och samtidigt lära dig mer om drinkar och ledarskap. För mer information om posten, hör av dig till Källarmästaren på km@krnation.se.

BARFÖRMAN

Vill du bli bättre på bartending, lära dig blanda drinkar och samtidigt träna ditt ledarskap? Då är detta posten för dig! Som barförman håller du och en kollega i baren några gånger per termin. Du får också chansen att tillsammans med barmästaren jobba för att utveckla barkonceptet. För mer information om posten, hör av dig till barmästaren på barnissesmastare@krnation.se.

PUB 

PUBMÄSTARE

Pubmästare är posten för dig som är har ett intresse för mat och dryck. Vill du dessutom utveckla din organisatoriska sida är den här posten perfekt! Här har du kontakt med förmännen, lägger schema och ser till att beställningarna som görs blir rätt, allt detta i samråd med nationens Källarmästare. Ser du några utvecklingsmöjligheter för Kristianstads Nations Pub så har du hittat helt rätt. För mer information om posten, hör av dig till Källarmästaren på km@krnation.se.

 

PUBFÖRMAN

Älskar du att laga god mat till fantastisk kvalitet och dessutom servera från ett bra dryckesutbud? Då är posten som pubförman något för dig. Fyra gånger per termin är du ansvarig för att driva Puben tillsammans med en medförman. Ni får laga mat, stå i baren, servera och utveckla ert ledarskap då ni agerar arbetsledare för ert jobbarlag. För mer information om posten, hör av dig till pubmästaren på pubmastare@krnation.se.

BAK & LUNCH

BAK- OCH LUNCHMÄSTARE

Bak- och lunchmästare är posten för dig som är intresserad av bakning och matlagning! Om du även har en vilja att utveckla din organisatoriska sida, är det bara en bonus. Här har du kontakt med förmännen, lägger schema och ser till att beställningarna som görs blir rätt, allt detta i samråd med nationens PQs. Ser du några utvecklingsmöjligheter för Kristianstads nations bak- och lunch  så har du hittat helt rätt!

BAKFÖRMAN

Som bakförman är du ansvarig för att säkerställa att nationens lunch har nybakat bröd och en god kaka till efterrätt! Älskar du att baka och hitta nya spännande recept, samt är ledig på tisdagseftermiddagar? Då passar denna posten dig som handen i handsken!

LUNCHFÖRMAN

Tycker du om att laga mat och sätta ett leende på Lunds studenters läppar? Då är lunchen redo för dig! På onsdagar, håller nationen lunch för alla studenter som tycker om ett billigt mål mitt på dagen. Här får du prova på olika recept, men även ta ansvar för dina jobbare och hålla koll så att allting går rätt till. 

Klubb Bruket

 

Klubb FÖRMAN

Bjuder på massa guilty pleasure låtar, goda drinkar och självklart en otrolig feststämning!

SEXMÄSTERIET

SEXMÄSTARE

Som sexmästare på nationen behöver vi en person som är driven och tycker om att planera och genomföra lite större evenemang. Posten är för dig som vill vara med och se till att novischfesten, Tegelbruket och balsexor blir så bra som de möjligtvis kan bli. Samarbeten med andra nationer ingår i posten som finns för att alla ska ha det trevligt på de större evenemangen. För mer information kan du kontakta ProQurator Social på pqs@krnation.se.

SITTNINGAR

SITTNINGSMÄSTARE 

Sittningsmästare är posten för dig som är intresserad av mat och dryck! Här har du kontakt med förmännen, lägger schema och ser till att beställningarna som görs blir rätt, allt detta i samråd med nationens Källarmästare. Ser du några utvecklingsmöjligheter för Kristianstads nations sittningar så har du hittat helt rätt! För mer information om posten, hör av dig till Källarmästaren på km@krnation.se.

SITTNINGSFÖRMAN

Detta är posten för den som älskar att laga god mat! På fredagar, serverar vi trerätters för slutna sällskap och kanske är det du som står för planeringen och matlagningen?! Här får du chansen att testa det mesta inom matlagning och, samtidigt som du utvecklar ditt ledarskap genom det team du leder. Låter det skoj? Då kanske sittningsförman är din nästa post! För mer information om posten, mejla gärna Källarmästaren på km@krnation.se

VIERI

VIERIMÄSTARE

Älskar du att planera och hålla i större interna event? Vill du utveckla din matlagning, samtidigt som du fixar roliga sittningar för våra förmän, jobbare och medlemmar? Då är detta posten för dig! Som vierimästare planerar och håller du i våra tacksittningar, sångbokssittningar och vår julfest. Allt detta och mer för att vara med och skapa den unika och härliga änslan som finns på Kristianstads nation. För mer information, kontakta gärna vår PQs via pqs@krnation.se 

SNAPPHANEFESTEN

ÖVERMARSKALK

Som nationens övermarskalk har du ett väldigt viktigt, men samtidigt roligt jobb. Du övervakar en av dom bästa balerna i Lund, Snapphanefesten! Tillsammans med balkommittén planerar du och håller i en fantastisk fest på AF-borgen som vilken krischanit som helst aldrig kommer glömma. Du behöver vara en strukturerad person och agera som spindeln i nätet. Om du är intresserad av denna posten borde du prata med vår Qurator som väljer nationens övermarskalk. En Längre beskrivning av posten hittar du i länken ovanför. 

PR & DESIGN

KOMMUNIKATIONSFÖRMAN SOCIALA MEDIER

Som kommunikationsförman sociala medier hjälper du PR chefen med deras pågående arbete. Du har ansvar för att hålla nationens sociala medier uppdaterade. Du är även en medlem i nationens PR kommitté. Som kommunikationsförman är det bra om du har ett intresse för PR och är fylld med kreativa idéer på hur vi kan framställa Kristianstads nation på våra sociala medier. För mer information, mejla gärna vår PR chef på pr@krnation.se.

KOMMUNIKATIONSFÖRMAN WEBBDESIGN

Som kommunikationsförman webbdesign hjälper du PR chefen med deras pågående arbete. Du har ansvar för att hålla nationens hemsida uppdaterad. Du är även en medlem i nationens PR kommitté. Som kommunikationsförman är det bra om du har ett intresse för PR och är fylld med kreativa idéer på hur Kristianstads nation kan bli sedd via vår hemsida. För mer information, mejla gärna vår PR chef på pr@krnation.se.

 

DESIGNFÖRMAN

Tycker du om att jobba med grafisk design? Är du en kreativ person med ett öga för estetik och marknadsföring? Då låter det som att du borde bli vår designförman! Här kommer du utveckla din kreativa sida och tillsammans med vår PR chef skapa material - som t.ex. posters, omslag m.m - som vi sedan använder för marknadsföringen av olika evenemang. För mer information, mejla gärna vår PR chef på pr@krnation.se.

FOTOFÖRMAN

Tycker du om att redigera och ta foton? Tycker du också att det är utmanande och roligt att lära ut detta till någon som sedan får hjälpa dig med ditt arbete? Isåfall är denna posten perfekt för dig! Som fotoförman har du ansvar för att ta foton som kan användas i marknadsföringssammanhang av nationens olika utskott. Du får även se till att fota allt roligt som händer på nationen, visst låter det skoj!  För mer information, mejla gärna vår PR chef på pr@krnation.se.

ARKIVFÖRMAN

Som en arkivförman vet du allt om roliga händelser och berättelser som har tagit plats på nationen. Finns det några dolda skatter som är värda att gräva upp? Isåfall kan du se till att dom blir det genom att ha kontakt med det större arkivet som finns på AF-borgen eller genom att inkludera det i nationens sociala medier. Tycker du om gamla historier och student traditioner? Då är denna posten som gjord för dig.  Du kan hitta en längre beskrivning av denna posten i länken ovan.

NATU

NATUFÖRMAN

NATU (Nationens trivselutskott) kan innebära lite allt möjligt. Allt från spelkvällar till klättring, yoga till en kurs i målning. Har du tips på aktiviteter som inte involverar alkohol som kan utveckla välmåendet här på nationen? Då kan denna posten vara nånting för dig! För mer information, mejla gärna vår Notarie på notarie@krnation.se  

IDROTT

IDROTTSFÖRMAN

Gillar du att spendera dina kvällar med att svettas på gymmet eller är du mer av en tennisspelare? Sak samma, för som idrottsförman kommer du få hålla i en stor variation fysiska aktiviteter. Bli idrottsförman och få möjligheten att visa hur kul idrott kan vara för våra vänner på nationen. För mer information direkt, mejla gärna vår Notarie på notarie@krnation.se 

NOVISCHERIET

NOVISCHFÖRMAN

Älskar du att lära känna nya människor? Tycker du också om att organisera och anordna massa roliga aktiviteter som får våra novischer att känna sig extra välkomna? Då har du hittat helt rätt! Om du är vår novischförman representerar du nationen på olika evenemang så som SAF och Hälsningsgillet, du hjälper även till med att planera evenemang. För mer information, mejla gärna vår Notarie på notarie@krnation.se 

INTERNATIONELL SEKRETERARE

Som internationell sekreterare har du ett extraordinärt ansvar för att få våra internationella studenter att känna sig välkomna och inkluderade. Denna posten är för dig som har ett stort intresse för andra kulturer och tycker om att träffa folk från hela världen. Du är också en del av novischperioden i början av terminen där du hjälper novischeriet med att välkomna nya studenter men ditt fokus ska ligga på våra internationella studenter.För mer information, mejla gärna vår Notarie på notarie@krnation.se 

SPÄÄX 

SPÄÄXFÖRMAN

Om du har en av dessa förmanna poster så innebär det att du är väldigt aktiv och ansvarstagande inom nationens spääx och därmed har förtjänat förmånen av att vara förman. Denna posten väljs internt så om du är intresserad är det bra om du har varit aktiv i Spääxet och uppskattar det!

SPÄÄXANSVARIG

Om du har denna posten betyder det att du är producenten av Spääxet. Du har koll på allt och alla inom den bästa gruppen i hela lund. Denna posten väljs internt så om du är intresserad är det bra om du har varit aktiv i Spääxet och uppskattar det. Här får du verkligen en chans att utveckla din ledarskapsförmåga. 

ALLMÄNNA

GILLISFÖRMAN

Som Gillisförman ligger ansvaret på dig att se till att nationens verksamhetslokal, Gillisstugan, är i toppskick. Detta inkluderar bord och stolar men även teknologin i rummet. Tycker du om att programmera ljus, måla väggar och leka runt med ljudsystem? då kan posten som gillisförman komma att bli något av det bästa du vet! Nationens  PQs kommer guida dig och du kommer garanterat vara en av nationens hjältar som ser till att vår lokal är extra fräsch. En längre beskrivning av denna posten kan du hitta i länken ovan!

IT-FÖRMAN

Gillar du att programmera och dra sladdar? Då har du hittat helt rätt! Som IT förman har du ansvar för att allt ska funka som det ska på nationen. Datorer och internet är din grej och ditt tålamod klarar av Quratelare som inte fattar när något inte fungerar. En längre beskrivning av denna posten kan du hitta i länken ovan.

 

TVÄTT & VIKFÖRMAN

Under våra utskott har vi på oss våra snygga, egendesignade tröjor och vi klär borden i bordsdukar. Allt måste självklart tvättas och det är där tvätt- och vikförmannen kommer in i bilden!

VALBEREDNINGSORDFÖRANDE

Valberedningsordförande leder valberedningens arbete, vilket ​är att hålla intervjuerna för de som är intresserade av någon post på nationen

ANSVARSPSPOSTER

FANBÄRARE

Som fanbärare bär du nationens fana vid universitetets tillställningar såsom professorsinstallation och doktorspromovering. Ett roligt sätt att träffa och samarbeta med människor över nationsgränserna. För mer information är du välkommen att kontakta q@krnation.se

 

VICE FANBÄRARE

Som Vice fanbärare utför du fanbärarens uppgifter vid de tillställningar hen inte kan närvara.

KNV-ANSVARIG

KNV-ansvariga är kontaktpersoner mellan nationen och nationens alumniförening Kristianstads Nations vänner. De anordnar kontinuerligt events på nationen där föreningens medlemmar kan träffas och återuppleva studietidens festglädje. För mer information är du välkommen att kontakta knv-ansvarig@krnation.se

KNVU-ANSVARIG

Som Nationens KNVU-ansvarig är din primära uppgift att rekrytera nationens nuvarande aktiva medlemmar att efter avslutad studietid gå med i nationens alumniförening - Kristianstad Nations Vänner (KNV). En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

SÅNGANFÖRARE

Som Nationens Sånganförare är din primära uppgift att vara toastmaster på Nationens interna fester. Dessa fester innefattar sångboksittningen varje termin, tackfester samt julfesten. En längre beskrivning av posten hittar du på länken ovan.

TANDEMGENERAL

Vill du vara med och arrangera en av dom största och galnaste evenemangen som Lunds studentliv har att erbjuda? Vill du göra detta samtidigt som du utvecklar din ledarskaps och organisations förmåga? Då borde du ansöka till posten som Tandemgeneral! Som tandemgeneral ser du till att organisera Kristianstads Nations deltagande i det årliga "tandemstafetten" från Göteborg till Lund. Denna anordnas tillsammans med Idrottskollegiet och uppemot 1000 studenter brukar delta. Du kommer jobba mycket med quratelet och Idrottskollegiet för att se till att Kristianstads nations deltagare får en så bra upplevelse som möjligt! För mer information, vänligen kontakta Kristinastads nations Quratior på q@krnation.se.

QURATEL

Quratelet är nationens verkställande ledning som ser till att nationens verksamhet flyer på. Quratelet består av två arvoderade heltidare och fyra oarvoderade halvtidare.

QURATOR

Quratorn arbetar heltid på nationen och är ansvarig för att leda verksamheten. Quratorn är även nationens ansikte både utåt och inåt, mot aktiva medlemmar, alumner, vänföreningar m.m. Har du frågor gällande posten kan du kontakta Quratorn på q@krnation.se.

PROQURATOR EKONOMI

ProQurator Ekonomi (PQe) är ansvarig för att hantera nationens ekonomi och arbetar heltid med detta. Som PQe arbetar du med allt från bokföring till redovisning - ett toppenjobb för den som gillar siffror! Om du har frågor gällande posten kan du kontakta PQe:n på pqe@krnation.se.

 

PROQURATOR SOCIAL

ProQurator Social (PQs) är en halvtidspost som innebär ansvar för nationens utskott och den löpande verksamheten. PQs har ständig kontakt med förmännen och är även ansvarig för utrustningen i köket och Gillis. Har du frågor gällande posten kan du kontakta PQs:en på pqs@krnation.se.

PR-CHEF

PR-chefen arbetar på halvtid med att marknadsföra nationens verksamhet. PR-chefen ansvarar för nationens grafiska profil och sociala medier och arbetsleder PR-rådet. Eftersom vi nyligen har omstrukturerat vår grafiska profil bör du som söker denna post vara taggad på att fortsätta det här arbetet! Om du har frågor gällande posten kan du kontakta PR-chefen på pr@krnation.

NOTARIE

Notarie är en halvtidspost med ansvar för nationens interna kommunikation. Notarien arbetar även tätt tillsammans med novischförmännen för att välkomna alla nya medlemmar till nationen. Om du är social och gillar att träffa nya människor är det här posten för dig! Notarien nås på notarie@krnation.se.

KÄLLARMÄSTARE

Källarmästaren är inköpsansvarig för nationen, både vad gäller mat och dryck, vilket innebär att du sköter kontakten med både befintliga och potentiella nya leverantörer. Du ansvarar även för dryckesutbudet och barutrustningen, samt för att nationens alkoholpolicy följs. Om du gillar mat och dryck, och att knyta nya kontakter för nationen är detta posten för dig! Källarmästaren nås på km@krnation.se.

Bakery & lunch posts
Bar posts
Pub Posts
Night Café Muu Posts
Sittnings Posts
Sexmästeriet posts
VIERI Posts
Snapphane Posts
PR Posts
Environment Posts
FAMN Pots
Sport Posts
Novishery posts
Spääx posts
Other posts
bottom of page